Wushu Qingda copii si adulti 2 februarie 2013

Clubul Sportiv Wudao a organizat sambata 2 februarie 2013 un antrenament in vederea selectionarii sportivilor pentru competitia de Qingda ce va avea loc pe 23 februarie la sala Polivalenta. 24 de copii cu varsta intre 6 si 12 au sustinut cate un meci de 2 minute dupa reguli de Qingda, 7 seniori au sustinut un meci de 2 minute, 2 reprize.

In urma meciurilor de verificare, sportivii au aratat ca au progresat. O mare parte dintre participanti, vor fi selectati pentru campionatul national de wushu organizat de Federatia Romana de Arte Martiale.

Qingda – Light Contact Sparring

Qingda (lupta light contact) este un sistem de lupta creat pentru a atrage in competitii sportivi juniori intre 6 si 18 ani, precum si seniori intre 18 si 35 de ani.

Concurentii trebuie sa poarte urmatoarele echipamente: aparatoare cap, tibie si scobitura piciorului, manusi de box si armura corporala.

Sunt permise lovituri cu piciorul, lovituri cu bratele, miscari de atac si aruncari.

Partile validate sunt: partile laterale ale capului, pieptul si stomacul sunt valabile pentru toti concurentii. Pentru cei de varsta 15 – 18 ani partea exterioara a coapselor este punctata iar pentru cei peste 18 ani, partea frontala si partea interioara a coapselor este punctata.

Sunt interzise lovituri la fata, indiferent daca sunt de contact sau fenta, lovituri cu capul, cotul sau genunchiul, tehnici de sugrumare sau strangulare, luptele pe saltea.

Forta loviturilor este considerata rezonabila la mai putin de 10% din puterea potentiala pentru orice categorie.

Extras din regulamentul de Qingda al F.R.A.M. – 2013

 

Lasa un comentariu

You must be logged in to post a comment.