Stagiu la Salina Slanic

Stagiu la Salina Slanic Prahova – sambata, 12 noiembrie 2011

Stagiu arte martiale in Salina Slanic Prahova

Va invitam pe data de 12 noiembrie la un antrenament intr-un loc deosebit : Salina Slanic Prahova!

Recunoscuta ca fiind cea mai mare salina din Europa, Salina Slanic Prahova este renumita pentru proprietatile curative ale microclimatului bogat in aerosoli. De aceea, un antrenament in Salina Slanic Prahova este o ocazie foarte buna pentru a intari sanatatea aparatului respirator prin exercitii de respiratie si prin antrenamentul specific unui curs de arte martiale.

Stagiul include un antrenament de 3 ore in care vom exersa: exercitii de mobilitate, tehnici de baza, aplicatii cu partener, taolu, studiu lupta si qigong (exercitii de respiratie).

Participanti la stagiu

La stagiu se pot inscrie si persoane care nu participa la cursurile saptamanale.

Puteti veni insotiti de cunostinte care nu vor participa la antrenamentul din salina.

Programul stagiului

07.00                 Plecarea din Bucuresti

10.00                 Intrarea in salina

10.30 – 13.30   Antrenament

14.00                 Vom servi masa la restaurant

15.00                 Plecarea spre Bucuresti

17.00                 Sosirea in Bucuresti

Costurile stagiului

Taxa de participare: 20 lei (pentru persoanele care participa la antrenamentul din salina)

Taxa de intrare in salina: 14 lei – adulti, 7 lei – prescolari, elevi, studenti

Transport Bucuresti – Salina (100 km): aprox 25 lei in cazul in care merg 4 persoane cu o masina

Masa : Se poate servi masa la restaurant, pretul pentru o masa cu 2 feluri de mancare fiind de aproximativ 20 lei. Se mai poate lua si mancare de acasa.

Data limita de inscriere: 9 noiembrie 2011

Date de contact: Cei care doresc sa se inscrie isi pot exprima intentia la cursurile saptamanale, la numarul de telefon 0722.784.229 sau prin email la adresa kfwutao@gmail.com

Transport

Distanta Bucuresti-Slanic este de 100 km si poate fi parcursa cu masina in 2h30min. Persoanele care nu dispun de un autoturism, vor merge impreuna cu cei care au masina personala. Pentru o buna organizare, va rugam sa specificati in momentul inscrierii daca dispuneti sau nu de un autoturism.

Despre Salina

Salina de la Slanic Prahova este cunoscuta ca fiind cea mai mare salina din Europa.

Stagiu Salina Wu Tao Kung FuSalina este alcatuita din 14 camere cu profil trapezoidal avand 10 m deschidere la tavan si 32 m la talpa si o inaltime de 54 m. Diferenta de cota intre suprafata si vatra minei este de 208 m si este parcursa cu liftul in 90 de secunde. La 40 de metri in sus de la tavanul salinei Unirea incepe podeaua unei saline mai mici – mina Mihai – care nu este accesibila publicului. Spatiul excavat ocupa un volum de 2, 9 milioane metri cubi si se intinde pe o suprafata de 7.8 hectare. Coborarea in salina se face cu un lift care-ti da ceva fiori. Chiar daca nu seamana cu un lift de bloc, chiar daca se cam zgaltaie si face zgomot si chiar daca ti se infunda urechile din cauza presiunii, pare mult mai sigur.

Salina are la dispozitie locuri de joaca, un teren de sport, o sala cu mese de biliard si un bufet. In plus, ii poti vedea pe Burebista, Traian, Decebal, Eminescu, Mihai Viteazu, statui sculptate in sare de artistul Iustin Nastase.

Tratamentele constau ca in cazul oricarei saline in inhalarea aerului puternic ionizat, eficient in bolile cailor respiratorii boli astmatice, bronsitice, alergice. Sunt necesare cel putin 4 ore / zi pentru rezultate bune.

Aerajul in salina este natural, cu temperatura constanta in tot timpul anului de 12 grade Celsius, presiunea atmosferica este de 730 mm coloana de mercur, iar umiditatea cu minim 10% mai redusa decat la suprafata.