Poze si Impresii de la cursul de Chen Tai Chi

apr. 14, 2014 | Stagii

Poze si Impresii de la cursul de Chen Tai Chi

apr. 14, 2014 | Stagii

Dupa 9 ore de antrenamente intensive, desfasurate in zilele de 12 si 13 aprilie, 2014, membrii Clubului WuDao, care au participat la cursul de initiere in Chen Taiji, sustinut de Ionut Iordache, si-au insusit formele de Daoyin Tuna 1 si Daoyin Tuna 2 si au invatat 13 forme din Lao Jia Yi Lu.

Rand pe rand, cursantii au deprins miscarile specifice exercitiilor de Daoyin Tuna 1 si 2, reusind sa se sincronizeze pentru a efectua formele ample si gratioase ce compun aceste exercitii. In prima parte, practicantii prezenti la acest curs de initiere au intins firul matasii, au prins Qi-ul, au cuprins o minge imaginara pe care au rotit-o in jurul axei corpului, au impins cerul, urmarind sa puna energia in miscare, conform principiilor filosofice chinezesti.

In cea de-a doua zi a seminarului, cursantii au invatat 13 forme, o sinteza a Lao Jia Yi Lu. Folosind miscarile invatate anterior, din Daoyin Tuna 1 si 2, Taiji-ul 13 forme a fost apreciat ca solicitant, dar totodata provocator. Dupa 6 ore de antrenament intensiv, membrii clubului WuDao prezenti la acest curs au invatat pas cu pas cele 13 forme. Astfel, acestia au reusit sa isi sincronizeze miscarile continue ale mainilor cu coordonarea soldurilor, a umerilor, cu fandarile de pe un picior pe altul sau cu mutarea greutatii, toate acestea pe o singura viteza: lent, si intr-un singur mod: armonios.

Formele ce alcatuiesc Daoyin Tuna 1 si 2, cunoscute astazi sub denumirea de Qi gong, reprezinta o ramura a medicinei traditionale chineze, fiind compuse dintr-o varietate de exercitii de vindecare, bazate pe folosirea energiei, inspirate din principiile filosofice taoiste si din teoria medicala chineza. Practicarea Qi gong cunoaste o traditie milenara. Textele istorice mentioneaza practica Qi gong ca datand din secolul 4 I.Hr., fiind recunoscuta oficial ca o metoda de vindecare din 1989. Se spune ca astazi exista cateva mii de scoli de Qi gong si peste 60 de milioane de practicanti in China.

Formele de Qi qong si Taiji recunosc popularitate mondiala, fiind practicate pretutindeni in lume, atat ca modalitati de vindecare ori de mentinere a sanatatii si de folosire a energiei intr-un mod constructiv, insa si ca practici martiale. Ca practica martiala, Qi gong pune accent pe procesele interne (meditatie, vizualizare mentala, respiratie), in timp ce Taiji accentueaza folosirea energiei interne in miscarile exterioare.

Astfel, forma de Taiji invatata in cadrul cursului de initiere in Chen Taiji sustinut de Clubul WuDao, a inclus miscari precum: Luptatorul lui Buda lovind pamantul (Jin Gang Dao Zhui), Inchizand haina incet (Lan Zha Yi), Biciul Simplu (Dan Bian), Cocorul alb deschizand aripile (Bai He Liang Zhi) sau Dragonul coborand pe pamant (Jie Di Lung).

 

Mai multe poze – in curand

Ultimele articole

Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

La sfarsitul lunii iulie 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza o tabara de arte martiale pentru copii la Complexul Ciuta din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

In perioada 27 iulie – 2 august 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza un stagiu de arte martiale pentru tineri si adulti in statiunea Sarata Monteoru din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.